SPRING'24 COLLECTION – eszkadesignstore

SPRING'24 COLLECTION

coat news collection sustainability

Borulj virágba te is az ESZKA-val!

**For English, please scroll down!** 

Megérkezett legújabb kollekciónk, amelynek egyik alappillérét a japán művészeti világ és a természet elemei inspiráltak. Az ESZKA designerének a japán kultúra elemei szimbolizálják a megújulást, úgy mint a napfelkelte és az ébredő természet, melyet szeretett volna darabjaiban megjeleníteni. A kollekcióban válogathatsz pulcsik, klasszikus és light kabátok és mesés kimonók között.

 

A japán kultúrában a hűség, a hosszú élet és a jó szerencse szimbólumai szerves részei a művészetnek, amik jelen vannak minden kalligráfiában, festészeti műalkotásban és táncmozdulatban. Az egyik kiemelkedő jelképe a tavasznak például az a beavatási szertartásokban is előforduló elem, ahogy a darvak násztáncát utánozzák, amivel az élet körforgására utalnak. Az idei kollekcióban az ESZKA ezt a szimbólumokban gazdag japán világot használta fel és töltötte meg színekkel kimonók és kabátok formájában, amelyeket az alábbi nevekkel találhatsz meg a webshopban és a designer store-ban egyaránt:

 

 • Cherry blossom

Pár hete már lehetőségünk van gyönyörködni a cseresznyefák virágzásában, azaz elindul a sakura ünnep, amitől igazán előjön bennünk a várva várt tavaszi életérzés. Most még tovább élvezhetjük ezt a csodás természeti látványt akár a saját outfitünkben, ugyanis a kollekció egyik fő kiemelkedő mintája a cherry virágok lettek. Válogass a világos és sötét verziók között kedvedre.

 • Hana

Hana mintánkat a kála ihlette, gyönyörű szép, nagy tölcsér alakú virágjával. A kabát virág formáját 3 igazán összehangolt szín rajzolja ki nekünk, melyet megtalálhatsz sötét, világos és egy igazán izgalmas türkiz alapon is. Ahogy a kála is imádja a napot, te is imádni fogod ezt viselni napos, jó időben.

 • Iris

Az Iris mintánk nem új, viszont annyira szeretitek és mi is, hogy idén kimonokban és friss zöldes, lilás színekben hoztuk el nektek. Ezt a motívumot a japán ecset művészet (Toyohashi - fude) ihlette, amelyben a virág minta gyönyörűen rajzolódik ki a kabátok és kimonók hátulján. 

 • Viola
Ez a minta nem más mint az árvácska, ami annyira kedves és üde tavaszi virág, hogy nem hagyhattuk ki a kollekcióból. A virágban több szín is dominál, amit mi is átvittünk a kabátokba így az alap szín mellett a virágban is több szín vehető észre, mint például az élénk lila - piros párosítás, amit egyszerűen imádni fogsz egy farmer-póló kombóval a hétköznapokban.
 • Yoko

Ez a mintánk, amiben igazán jól érezhető a japán világ a különleges vonalvezetésnek köszönhetően. Az inpirációt a japán kultúrában híres Hokuszai művészete adta. A különleges körkörös vonalaknak és a kimono jellegnek köszönhetően egy igazán légies érzetet nyújt a Yoko stílusa.

 

Tavasszal a kabátokon túl menő színes cseresznyés és daru madaras pulcsikat is hoz nektek a márka, melyet bármelyik hétköznap felkaphatsz, hiszen tökéletes választás lesz egy irodai naphoz, sétához, csajos programjaidhoz vagy egy romantikus a szabadban eltöltött randihoz. 

Készülj fel mert idén tavasszal ezek lesznek a kedvenc darabjaid, amit könnyedén be fogsz tudni építeni mindennapi outfitjeidbe. Virágzásra fel!

*English version

Beautiful blossom with ESZKA new collection

Our latest collection has arrived, inspired by the world of Japanese art and elements of nature. For the designer of ESZKA, elements of Japanese culture symbolize renewal, such as sunsire and awakening nature, which she wanted to capture in her pieces. In the collection, you can shoose from sweaters, classic and lightweight coats and faboulous kimonos.

In Japanese culture, symbols of fidelity, longevity, and good luck are integral parts of art, present in every calligraphy, painting, and dance movement. One prominent symbol, for instance, is that of spring, which appears in initiation ceremonies, where the dance imitates the mating ritual of cranes, symbolizing the cycle of life. In this year's collection, ESZKA has drawn from this symbol-rich Japanese world, infusing kimonos and coats with colors, which you can find under the following names in both the webshop and designer store:

 

 • Cherry Blossom
For weeks now, we've had the opportunity to admire the blooming of cherry trees, signaling the start of the sakura festival, which truly brings out the long-awaited spring feeling in us. Now, we can further enjoy this wonderful natural spectacle, even incorporating it into our own outfits, as one of the main standout patterns in the collection is cherry blossoms. Choose from light and dark versions to your heart's content.
 • Hana

Our Hana pattern is inspired by the cala lily, with its beautiful, large trumpet-shaped flowers. The coat features three coordinated colors, available in dark, light, and an exciting turquoise base.Just as the cala lily adores the sun, you'll love wearing this on sunny, good weather days.

 • Iris
Our Iris pattern is not new, but you love it so much, and so do we, that this year we've brought it to you in kimonos and fresh greenish, purplish colors. This motif is inspired by Japanese brush painting (Toyohashi-fude), where the flower pattern beautifully emerges on the backs of coats and kimonos.
 • Viola

  This pattern is none other than the pansy, which is such a dear and refreshing spring flower that we couldn't leave it out of the collection. The flower boasts several dominant colors, which we've also incorporated into the coats. Thus, alongside the base color, you'll notice multiple colors in the flower, such as the vibrant purple-red pairing, which you'll simply adore with a jeans and t-shirt combo for everyday wear.

  • Yoko

  This is our pattern where you can truly feel the Japanese world, thanks to the unique lines. The inspiration comes from the famous art of Hokusai in Japanese culture. Thanks to the special circular lines and kimono style, Yoko's design offers a truly airy feeling

   

  In addition to coats, this spring, the brand brings you colorful cherry and crane-themed sweaters, perfect for any weekday. Whether it's for a day at the office, a stroll, a girl's night out, or a romantic outdoor date, they're the perfect choice.

  Get ready to bloom, because these will be your favorite pieces this spring, easily integrated into your everyday outfits. 

   


  Older Post Newer Post